2009. június 20., szombat

Orgazmus


Hüvelyi és csiklóorgazmus
"Freud annyit tett a női szexualitás érdekében, mint amennyit Hasfelmetsző Jack a sebészet érdekében!" Így összegezte egy egyetemi hallgató Sigmund Freud hatását azokra a pszichoanalitikai tanokra, amelyek a csikló és a hüvely szerepét tárgyalják a női szexualitásban. A Three Essays ön the Theory of Sexuality (Három tanulmány a szexualitás elméletéről) című munkájában Freud közölte hipotéziseit a nő és a férfi test fő erogén zónáiról. Pszichiátriai gyakorlatából vett megfigyeléseire alapozva azt állította, hogy kislányokban a fő erogén zóna a csikló, ami fejlődéstanilag homológ a pénisz makkjával, így tehát "maszkulin" jellegű. Nővé éréskor a gyermekkorból származó maszkulin jellegű szexuális érzékelésnek át kell tevődnie a hüvelyre, és az érett nőben a csiklói erogén zóna helyett új, magasabb rendű erogén zóna alakul ki. Ha ez az átállás a csiklóról a hüvelyre nem történik meg, vagy nem tökéletes az átváltás, akkor a nő gyermeteg és éretlen marad. Az orgazmusban közrejátszó élettani folyamatok ismerete nélkül ez az elmélet nem is tűnik egészen illogikusnak abban a freudi összefüggésben, miszerint a nő tökéletlen férfi, vagyis nincs hímvesszője, és ezért irigykedik. Gyermekkorban a csikló helyettesíti a hímvesszőt, felnőttkorra viszont az erogén zónának át kell tevődnie más helyre, amikor végül is a nemi aktus megengedetté válik. A férfiak fő erogén zónái ugyanazok, mint gyermekkorukban voltak. A nők azáltal, hogy elveszítik "gyermekes férfiasságukat", sokkal hajlamosabbak a "neurózisra és a hisztériára", és ebben az átalakulásban rejlik kétségtelen szexuális kisebbrendűségük alapja.

Freud nézeteit később lelkesen átvette sok pszichoanalitikus és pszichiáter. Mint ahogy a fundamentalisták értelmezik a Bibliát, a freudizmus legelkötelezettebb - orthodox - hívei és az újfreudizmus képviselői kinyilatkoztatták a világnak, hogy a hüvelyi orgazmus magasabb rendű, mint a csiklói orgazmus. Azok a nők, akiknek hüvelyi orgazmusuk van, nőiesek, érettek és normálisak, azok, akiknél eredményesebb a csikló ingerlése, férfiasak, éretlenek, sőt frigidek (bár a frigiditás tulajdonképpen azt jelenti, hogy képtelenek bármely szexuális érzékelésre).

Masters és Johnson laboratóriumi megfigyelései bebizonyították, hogy ezek az állítások egyszerűen nem igazak. Az orgazmus az orgazmus, és elsősorban a csikló ingerlésének az eredménye. Függetlenül attól, hogy az ingerlés a csikló kézzel történő dörzsölésével történik-e a közösülés alatt, vagy maszturbáláskor, vagy egy másik nővel való homoszexuális aktusban, vagy közvetve a fitymára vagy a csiklóra ható húzással, ami-kor a férfi hímvesszője behatol a hüvelybe, az orgazmus mechanizmusa ugyanaz. Viszonylag kevesebbet foglalkoztak a női orgazmus neurofiziológiai és neuroanatómiai alapjaival a férfi orgazmusához képest, de jelenlegi ismereteink arra utalnak, hogy a csikló beidegzése hasonló a hímvesszőéhez. A szexuális ingerlés érzékelőidegimpulzusokat indít elsősorban a csiklóból, de a szeméremtestből is a szeméremtesti ideg mentén. Az idegingerület belép a gerincagyba az ágyék-keresztcsonti idegfonaton keresztül, és az agyba továbbítódik. A gerincagybeli reflexek paraszimpatikus idegimpulzusokat hoznak létre, amelyek hatására a genitáliák szöveteiben lévő erek kitágulnak, vérbőség keletkezik, az pedig létrehozza a már leírt változásokat. Ha folytatódik a szexuális ingerlés, akkor a magasabb rendű agyközpontok által egyébként gátolható vagy támogatható gerinc-reflexközpontba folyamatosan érkező idegimpulzusok mozgató impulzusokat hoznak létre a medencei területen. A szimpatikus ingerek hatására változik meg a szívverés, a légzés, a vérnyomás, a verejtékképződés és így tovább. A hüvelyben és akörül bekövetkező mintegy tíz ritmikus izomösszehúzódás hatására a vér kiáramlik a medencéből. A csikló és a hüvely egyaránt részt vesznek az orgazmusban, és mint arra Helen Káplán pszichoanalitikus rámutat, teljesen értelmetlen dolog elsőbbségi sorrendet felállítani a kettő között. Ugyanolyan értelmetlen, mintha megpróbálnánk bármelyik reflex - a pislogás, az öklendezés vagy a megijedés stb. — érzékelési és mozgató összetevője között fontossági sorrendet megállapítani.

Ilyen szemszögből az orgazmus olyan, mintha egy egyszerű reflex volna: a tapintással történő ingerlés hatására érzékelési impulzus megy a gerincagy központjába, ami motoros válaszreakciót, azaz izom-összehúzódást okoz. Lehet, hogy valóban reflex, de a legtöbb nőnél ez közel sem ilyen egyszerű. Ez a reflex, amelyet oly nagymértékben befolyásolnak pszichológiai, szociológiai és fiziológiai tényezők, nem hasonlítható az egyszerű térdreflexhez. A nő egész élettörténete befolyásolja szexuális reakcióit. Ha az agy azt mondja, hogy "igen, menj", akkor kiváltódnak a megfelelő reflexek a gerincagyban, és a lüktető érzések visszahatnak az agyba, ahol tudatosul az öröm és a nyugalom, a feloldódás, ami utána következik. De ha a pszichológiai gátlás hatására a nő nem tudja átadni magát az eseménynek, akkor az orgazmus és az intenzív örömérzés a gátlás miatt nem jön létre megfelelő lokális inger hatására sem. Bizonyos szervi betegségek és anatómiai okok kivételével minden nőnek megvan az az élettani képessége, hogy eljusson az orgazmus állapotába. Viszont sok nőnek különböző okokból nincs meg a pszichológiai képessége ahhoz, hogy az orgazmust és a szexuális kielégülést magtapasztalja.

Segítség Férfiaknak!


2009. május 21.
A korai magömlést megakadályozó tabletta kerül forgalomba júniustól Németországban. A készítményt hatezer férfin és párjukon tesztelték - jelentette be a Janssen Cilag gyógyszergyár.


A gyártó szerint a férfiak 20 százaléka szenved olyan működési zavarban, amely gyorsabb erekciót és hirtelen - a közösülés első percében vagy akár már a szexuális aktus megkezdése előtt bekövetkező - ejakulációt eredményezhet.
A szer legfontosabb hatóanyagát, a dapoxetint eredetileg a depresszió ellen fejlesztették ki. Az első próbák során kiderült, hogy a depresszió ellen nem elég hatékony, viszont hozzájárult az erekció időtartamának növeléséhez, és megakadályozta a korai magömlést. (mti)

Mitől izgalmas egy férfi?!


Akkor milyen férfit találnak izgatónak a nők? Olyan férfit, aki sikeres, merész, akinek sajátos stílusa van. Gyakran érdekesek azért, mert erősek, híresek, vagy dicsőség övezi őket. Nem a külső teremt izgalmat, hanem a titok és néhány pozitív jellemvonás. A titok és valamilyen jellembeli sajátosság kombinációja adja meg a kaland különös és titokzatos érzését. A két erő feszültsége mágnesként hat a nőkre, akik egyre merészebbek a másik nemmel szemben.
Egy nő a kapcsolatban a feszültséget, a kihívást, és az izgalmat keresi. Ezzel ellentétben a férfiak nem keresik a borzongást, sokkal óvatosabbak és érzékenyebbek a másik nem ragaszkodásával és titokzatosságával szemben. A nők hajlamosabbak, hogy veszélyes érzelmi szituációkba keveredjenek, mint a férfiak. A férfiak inkább kerülik a veszélyt.

A férfiak általában védekeznek kapcsolataikban és szükségük van arra, hogy eltitkolják félelmeiket, szorongásaikat. A védekezés lehet rejtett és ezáltal vonzó is. Higgadtnak, közömbösnek látszanak olyankor is, amikor izgatottak, kétségeik vannak és bizonytalanságot éreznek a nővel szemben. A védekezés másik módja a zárkózottság, amikor olyan látszatot kelt, mintha nem lehetne számítani rájuk.

De miért lehet a nőket ilyen könnyen becsapni? A férfiakról szerzett információk hiányossága olyan űrt, lehetőséget teremt, amiben a női fantázia szabadon szárnyalhat. Az álarcot viselő titkokat sejtető férfi tudja, hogy hiányérzetet keltett, de abban bizonytalan, hogy a nő mit tenne, gondolna vagy érezne, ha őszintén felfedné önmagát. Sok nő ismeri ezeket a fortélyokat, még akkor is, ha panaszkodnak, hogy a férfit nem engedi közelebb magához őket, pedig szeretnék jobban megismerni. Burkoltan, de tudtára adják a férfinek, hogy zárkózottsága izgalmas számukra.

Kétségtelen, az izgalmas férfiak érdekesek is. A gond ott van, hogy ezek az izgalmas tulajdonságok inkább a férfiak félelmeiből erednek és táplálkoznak. A nők izgalmasnak találják a visszafogott érzelmeket a nyíltan kinyilvánítottaknál. Pedig az izgalmas férfi talán kevésbé ígéretes, mint amennyire annak látszik...

2009. június 18., csütörtök

Sexuális játékok...



Tartós kapcsolat közben főben járó bűn úgy fantáziálni, hogy nem a párunkra gondolunk - magunkat is megvetjük, ha ilyesmi jut eszünkbe, és a partner is megsínyli, ha rajtakapjuk. Pedig a fantáziák elfojtása veszélyes, ha pedig okosan bánunk velük, hasznunkra is válhatnak, mert serkentik a vágyat és segítik a koncentrációt.

Míg a maszturbáció egyre inkább lekerül a szerelmi kapcsolatokat szabályozó tiltólistákról - lásd a közös önkielégítések terjedő gyakorlatát -, addig azoknak a fantáziáknak a megosztását, amelyek magányos óráinkban örömet okoznak, még mindig tabu övezi. A legtöbb nőnél pszichés fájdalmat, csalódást és az önmagába vetett hitének megingását okozza, amikor a férjét rajtakapja netpornózás közben, nem beszélve arról, amikor a közös együttlét során derül ki, hogy a szárnyaló képzelet bizony más nőt vetít a férfi mentális képernyőjére. Kérdés, hogy indokolt-e a válókereset azonnali benyújtása, vagy épp ellenkezőleg: ha alaposabban végiggondoljuk a helyzetet, akkor a folyamatosan ébren tartott szexuális fantázia akár a párkapcsolat fennmaradásának is kedvezhet.
hirdetés


Hétköznapi tapasztalat, hogy a fantáziák a szexuális serkentettség, az "izgalomba kerülés" alapjául szolgálnak. Mindenkinek megvannak a kedvenc jelenetei, forgatókönyvei, amelyeket időről-időre módosítva - sőt, amikor már nem okoznak izgalmat, akár teljesen át is alakítva - felhasznál a szexuális tevékenység során. Illúzió azt gondolni, hogy kizárólag az önkielégítés során vetjük be a képzeletünket! Aki úgy vélekedik, hogy főbenjáró bűnt követ el, amikor a férjének gyengéd simogatására az előző este látott leszbikus pornójelenet villan az agyába, annak feltételezhetően egy megkeseredett, nem éppen kielégítő szerelmeskedésben lesz része. Amíg a fantáziák előhívása fokozza a vágyat, és abban segít, hogy teljes mértékben az adott tevékenységre - jelen esetben a szexre - koncentráljunk, addig a fantáziák száműzése/elfojtása olyan plusz mentális tevékenység, amelynek eredményeképpen képtelenek leszünk arra összpontosítani, amire kellene (a testünkre és a szeretkezésre).

Ruházzunk be egy fantáziatrezorba

Szexuálterapeuták éppen emiatt javasolják az úgynevezett "fantáziatrezor" létrehozását. A technika különösen azok számára lehet fontos, akik már az ölelkezés első percében "elterelődnek" mentálisan: a telefonszámla, az idegbeteg főnök vagy a gyerek tornacuccának képei természetesen épp a feloldódni vágyás pillanataiban szüremkednek át a tudatküszöbön. Mihelyt belépnek az oda nem illő képzetek, rögvest elő is hívják azokat az érzelmeket, amelyeket hozzájuk kapcsoltunk: a számlák a nyugtalanságot (azon a gondolaton keresztül, hogy "Anyám, holnap ki fognak kapcsolni, mert elnéztem a határidőt!"), a főnök pedig a félelmet ("Istenem, ma is úgy lekapott a tíz körmömről, hogy ezután már csak a kirúgás következhet!"). A szexuális tartalmú, izgató jelenetsorok ellenben nagyszerűen felfegyverezhetnek bennünket a betolakodó képzetekkel, gondolatokkal és a szeretkezéshez szükséges emocionális állapotot megszüntető érzelmekkel - a feszültséggel, aggodalommal stb. - szemben.



A "fantáziatrezor" voltaképp az erotikus képeink vagy forgatókönyveink kincseskamrája. Itt gyűjthetjük össze azokat a tartalmakat, amelyek a leginkább beindítanak, felajzanak. Persze ahhoz, hogy feltöltsük az "éléskamrát", nem árt nagyot meríteni: erotikus könyveket bújni, szexshopok kínálatát böngészni, netszörfölni. Az önismeret elengedhetetlen tartozéka, hogy kitapasztaljuk, és időről időre megújítsuk, hogy mik azok a titkos gondolatok és képek, amelyek segítenek a szexuális izgatottság kialakulásában és fenntartásában. Ha összeállt a gazdag - és folyamatosan gazdagodó - kollekció, már csak annyi a dolgunk, hogy maszturbálás vagy szeretkezés előtt és alatt mazsolázgassunk. Nem az a bűn, ha számunkra izgalmas jeleneteket "hívunk be" annak érdekében, hogy képesek legyünk akár órákon át is a szexre összpontosítani. Sokkal gyilkosabb lehet egy kapcsolatra nézve, amikor már két hónapja fejfájásra hivatkozunk hátmutogatva a franciaágyon, miközben sehogy sem tudunk elszakadni a záróvizsgánk elővételezett, horrorisztikus képeitől.

Kinek és mit mutathatunk meg a trezorból?

További kérdés persze, hogy milyen mértékben oszthatók meg a trezorunk kincsei a szerelmünkkel. A szakemberek úgy vélekednek, hogy egy igazán mély, szeretetteljes kapcsolat csak intimebbé tehető az izgalomfokozó képzetek elmesélésével, a rejtett kívánságok átadásával. Természetesen nem árt tisztában lenni a másik érzékenységével is. Ha az utóbbi időben a barátunk unokatestvéréről/legjobb barátjáról/gyűlölt kollégájáról fantáziáltunk, talán nagyobb a veszteség, ha meg is nevezzük vágyunk titokzatos tárgyát. Vagyis ha úgy ítéljük meg, hogy a túlhajtott őszinteség olyan folyamatokat indítana el a kapcsolatban, amelyeket képtelenek volnánk kézben tartani, akkor célszerűbb a konkrét személy említése nélkül, pusztán a jelenetet, a cselekményt ecsetelve beszámolni a fantáziatörténésekről. Ezzel párhuzamosan érdemes azzal is tisztában lennünk, hogy a társunk beszámolói esetében hol húzódik a határ a fantázia és a realitás között (vagyis egy prostituálttal kapcsolatos álmodozás megosztása nem feltétlenül jelenti azt, hogy a férfi már holnap bordélyba indul, sőt: ami izgató lehet egy szeretett társsal "kibeszélve", az nagyon is kiábrándítónak tűnhet a valóságban).



Amellett, hogy a fantáziák a legjobb afrodiziákumok, vagyis a szexhez használt legideálisabb, természetes serkentők, jelentős szerepük van a szerelmi kapcsolat megerősítésében is. Ennek érdekében viszont nem árt tudni, miféle különbségek adódnak férfiak és nők között az erotikus képzelet terén.

zene..nyárra

Nyár



....meleg van...itt a nyár...a gyerekeknek véget ért a tanítás...vigyázzanak magukra,mert a felhőtlen szórakozás közben is figyelni kell ezer dologra! Mindenkinek kellemes nyarat kívánok!!!

2009. június 15., hétfő

...zene...a családról...mert fontos az összetartás

Család


...a hétvégén rájöttem, mennyire fontos is. Viszont csakis azokkal lehet a kapcsolatot tartani, akiket az ember kedvel, különben csak kikészül tőle. Viszont sokmindent megértettem, ami szeríntem segíti az előrehaladásomat az élet minden területén!

Első szerelem...


.....ez az, ami mindenkinél bekövetkezik...kinél hamarabb,kinél később. S csak most jöttem rá, az az a dolog amikor az ember az életében érzelmi téren először koppan. Rossz érzés, de ettől csak nemesebb, érettebb lesz testileg lelkileg. Hiába őrzi a megszerzett szerelmet, az első mindenkinél csalódás...ennek ez a rendje, de, hogy miért azt nem tudom...csak sejtem. Ettől függ, a későbbiek folyamán miként viselkedik egy kapcsolatban, hogyan viszonyul hozzá.

2009. június 10., szerda

Idézet....s milyen igaz!


"Ha valakit igazán szeretsz, engedd el. Ha visszajön hozzád, örökre a tied marad. De ha nem, akkor soha nem is volt igazán a tied!"

Társ...

Társkeresők..



...volt hozzá szerencsém, de sajnos a tapasztalatom az, már nem olyan mint régen. Egy nagy, nyílvános kupleráj lett! A férfik csak a sexre hajtanak, sok nő is...ez teszi ki a 90 %-át...a maradék 10 % pedig próbál fennmaradni...megtalálni...reménykedni...mert a remény hal meg utoljára. S van akinek a végén sikerül, amikor nem is számított volna rá...és akkor boldog,madarat lehetne vele fogatni.

Csak nem értem, akinek tényleg csak ez a lehetősége maradt az ismerkedésre, azt miért nem veszik figyelembe a többiek?! Miért sok a kamu, arctalan, több névvel regisztráló aberált?!

Mit együnk külföldön?!





Beindulni látszik a nyári utazási szezon. Vannak, akiknek annyira fontosak az új gasztronómiai élmények, hogy direkt az étkezés köré szervezik a nyaralásukat, hónapokkal indulás előtt már internetes fórumokon kutakodnak, kérdezősködnek, hol mit érdemes kóstolni, vagy éppenséggel neves kalauzokkal konzultálnak (mint pl. a Michelin, melynek pontozási rendszerében a három csillag azt jelenti, hogy külön utat érdemes szervezni az adott étterem kipróbálására). Másoknak azonban ez teljesen másodrendű kérdés, otthonról visznek elemózsiát magukkal, esetleg a saját hazájukban is megtalálható gyorsétteremláncok egyikében vagy a hotelben tudják le az étkezést.
hirdetés


A döntésben természetesen az anyagiak is közrejátszanak, de úgy gondolom, egy ország kultúrájának megismerésében a helyi specialitások megkóstolása fontos szerepet játszik. Az alábbiakban egy pár népszerű külföldi nyaralási célpontot szedtem össze, és a legjobb éttermek helyett olyan olcsó, akár az utcán is megvásárolható specialitásokat ajánlok az utazók figyelmébe, amelyeket igazán kár lenne kihagyni. Ha étterembe látogatunk, általános szabály, hogy álljunk ellen a sétálóutcák turistamenüket kínáló vendéglátó egységeinek (gondoljunk csak a pesti Váci utcára), és inkább oda menjünk, ahol a helyiek is esznek. Már az ókorban megmondták: Rómában tégy úgy, mint a rómaiak. A lista természetesen korántsem teljes, további tippeket, más országokra vonatkozó személyes tapasztalatokat a hozzászólásokban várok!

Horvátország

Azt mindenki tudja, hogy a magyarok egyik legnépszerűbb külföldi nyaralóhelyén többek között a tenger gyümölcseinek kedvelői tobzódhatnak. Kár lenne azonban elhagyni az országot anélkül, hogy kóstoltuk volna a bureket, ami kedvelt utcai eledel: kerek, vékony tésztalapok édes (pl. almás, meggyes) vagy sós (gombás, darált húsos, túrós) töltelékkel, amit gyakran joghurttal fogyasztanak.


Pršut

Pékségekben vagy ún. buregdžinicákban - burekre és joghurtra specializálódott étkezdékben - vásárolhatjuk meg. A füstölt sonkák kedvelőinek pedig kipróbálásra érdemes a pršut, avagy a dalmát prosciutto, ami legalább olyan finom, és sokszor kedvezőbb árú, mint az olasz, spanyol típusok.

Olaszország

Az olasz konyha sokkal több az unalomig ismert bolognai spagettinél és tiramisunál. Ebben az országban minden szempontból, a gasztronómiában pedig különösen fontos a regionalitás, igyekezzünk tehát mindig a régióhoz köthető ételeket kóstolni a már ismert fogások helyett. Feltétlenül érdemes előzetesen kicsit felkészülni a helyi specialitásokból, és Velencében például szívkagylós spagettit rendelni lasagna helyett, Toszkánában zöldséges, babos ételeket, leveseket, Nápolyban igazi pizzát, melynek olajban sült változata is létezik - és még sorolhatnánk.

Franciaország

A francia konyháról is oldalakon keresztül lehetne írni, ehelyett egyetlenegy apró csemegét emelnénk ki, melynek jelenleg óriási a divatja az egész országban, de leginkább Párizs cukrászataiban: ez a macaron.


Macaron

A XVIII. századból származó, finomra őrölt mandulalisztből készült, krémmel töltött finomság a szivárvány minden színében kapható, tradicionális (csokoládé, vanília, karamell) és extravagánsabb (pl. jázmin, rózsa, olívaolaj) ízekben is. A legmenőbb cukrászatok, akárcsak az haute couture divatházak, szezononként újabb és újabb kollekciókkal állnak elő.

Spanyolország

Próbáljuk ki legalább egyszer az étkezést spanyol módra - amikor is különálló, nagy adag fogások helyett sok apró falatka, ún. tapas kerül az asztalra, melyeket fogpiszkálóra feltűzve csipegethetünk egy-két pohár jó bor társaságában. Általában igen egyszerű, de nagyszerű, hazatérve is többnyire könnyűszerrel reprodukálható falatokról van szó, amelyekben végigkóstolhatjuk a spanyol konyha színe-javát: olívabogyókat, sajtokat, fokhagymás tengeri herkentyűket, vörösborban párolt kolbászt vagy burgonyás tojáslepényt. Hosszú, borozgatós baráti beszélgetésekhez ideális, de például piacokon, bárokban állva is bekaphatunk egy-két tapast mint éhségcsillapítót.

Portugália

Lisszabonban járva feltétlenül kóstoljuk meg a város leghíresebb édességét: ez a pastéis de Belém, más néven pastéis de nata. Sűrű vaníliás sodóval töltött kerek tortácskáról van szó, melynek eredeti receptje máig titkos. Mára persze minden valamirevaló cukrászdában kapni, de az eredetit Belémben, a Szt. Jeromos-kolostor (ahonnan a recept is származik) melletti kis cukrászdában, a Casa Pastéis de Belémben kóstolhatjuk.

Törökország

A rendkívül gazdag török konyhából többek között a kebab már a világ minden táján kapható, de ismerjük-e például a lachmacunt (török "pizza" bárányhússal), a böreket (a szó nem véletlenül hasonlít erősen a horvátok fentebb említett burekjére), a forró, édes, tulipán formájú csészében tálalt török teát vagy a hideg joghurtitalt, az ayrant?


Ayran

Isztambulban járva fokozottan érvényes, hogy kövessük a helyieket, vagy vegyünk utcai árusoktól a turistákra specializálódott vendéglők helyett.

A tengerentúlról: New York

Egyre többen látogatják itthonról is a nyugati világ legnagyobb megapoliszát, melynek konyhája éppen annyira nemzetközi, mint maga a város. Az egyik legjellegzetesebb New York-i specialitás egy péksütemény, a bagel, melyet természetesen szintén bevándorlók, méghozzá kelet-európai bevándorlók terjesztettek el. Érdekes módon hazájában, ami feltehetőleg Lengyelország, alig ismert, a tengerentúlon viszont annál nagyobb karriert futott be. Kerek formája, ruganyos textúrája és fényes felülete van, ami annak köszönhető, hogy sütés előtt vízben főzik. Próbáljuk ki reggelire, szendvicsalapként: legnépszerűbb tölteléke a krémsajt és a füstölt lazac, de persze ezerféle variáció létezik. A másik, igen népszerű utcai eledelt, a hot dogot bizonyára mindenki ismeri, de az ottani verzió tartogathat meglepetéseket az itthon ismerthez képest.

Nem értem...



....miért van az, hogy csak visszalapozva látszódik úgy a blogom, ahogy szerkesztettem?!...Miért nem a megfelelő időpontot írja be autómatikusan?! Megsérült a "G" pontja?!

2009. június 8., hétfő

Bizalom...



....nehéz kérdés....mindig bízom, a végsőkig. Viszont, ha jön az a bizonyos érzés, onnantól kezdve már ott motoszkál a fejemben a kis ördög. S jönnek a kérdések...és előbb, vagy utóbb jönnek a válaszok is. Néha átoknak és nem áldásnak tartom ezt az adottságomat. Sokat csalódtam már az élet különböző területén. A párkapcsolatban mindig az őszinteséget és a bizalmat teszem első helyre. Amíg őszintén megbánja azt, amivel a bizalmát eljátszotta, nincs gond, nem marad bennem tüske. Viszont ha nem...akkor csak gyülemlik, de nem sokáig,mert amit eljátszottak az nálam nem lehet visszaszerezni. Nem megy egyszerüen. Mert onnantól kezdve minden megváltozik. A sok csalódás után minden egyes kapsolatomban megadom a bialmat és még csak fel sem merül a bizalmatlanság, egyszerűen nem szabad megengedni!!! Mindig fel kell állni, amikor az ember térdre esik, csak így megy...

Munkahely....sajnos ott is vannak rossz tapasztalatok...amikor érzem, hogy már nem lehet bízni, csinálom én a dolgomat, de valami belülről rág..s lassan felemészt...jönnek a testi tünetek...na ilyenkor jön az,hogy váltani kell. Egyszerűen muszály, mert megbolondul az ember. Tudom, most gazdasági válság van, de akkor is meg kell az embernek próbálni a váltást...mert különben elvész,megzakkan. Mostanánaban is ez a helyzet...végzem a dolgomat...de már nem olyan mint régen. Viszont olyan állást,ahol legalább annyit keresek, hogy megtudjunk élni, nehéz találni. Azt meg nem szeretem, ha egy férfi "segít"...igaz,hogy nem anyagilag, de segítek én másoknak, amiben tudok...fordítva meg egyszerűen furcsa...nem ciki, csak nem tudom össze egyeztetni az életemmel...szeretek megállni a saját lábamon....ennyire egyszerű..Nekem! :)

Így is lehet csókolózni....

Fiacskámnak ajánlom ezt a számot...

Egy kis andalító zene az együttlétekhez...

">

Nőkről...



1. A női nemiszervek


1. Vénuszdomb
2. Nagyajkak
3. Kisajkak
4. A csikló makkja
5. Húgycsőnyílás
6. Húgyhólyag
7. Hüvelynyílás
8. Hüvely (vagina)
9. Méhnyak
10. Méh
11. Petevezeték
12. Petefészek

A női külső és belső nemiszervek
sematikus ábrázolása

Külső nemiszervek

A női külső nemiszervek részei: a Vénuszdomb (lat. mons Veneris), a (külső) nagy ajkak (lat. labia majora), a (belső) kis ajkak (lat. labia minora), a csikló (klitorisz) és a hüvely¬nyílás. Ezeket a szerveket együttesen gyakran a vulva gyűjtőnévvel is jelölik.
A vénuszdomb (mons Veneris)
A vénuszdomb zsírszövetből áll, amely a bőr alatt, közvetlenül a szeméremcsont (os pubis) felett helyezkedik el. Felületét a pubertás során szőr növi be, s ez a vénuszdombot a vulva legfeltűnőbb részévé teszi.
A nagyajkak (labia majora)
A nagy (külső) ajkak: két vastag, zsírszövetből álló bőrredő, amelyek a vénuszdombról lefelé haladnak és a vulva külső határát képezik. A serdülőkortól ezek is szőrrel fedettek. Minthogy a nagyajkak rendszerint szorosan egymáshoz simulnak, az egész vulvát befedik.
A kisajkak (labia minora)
A nagyajkak alatt találhatók. Két vékony bőrredőből állnak, átszőve vérerek és idegvégző¬dések sűrű hálózatával. Épp ezért érintésre igen érzékenyek. A kisajkak felső vége összenőtt, s egy olyan bőrredőt képez, amely a csiklót elfedi. Ezt a bőrredőt a csikló előbőrének (lat. praeputium) is nevezik.
A csikló
A csikló (görögül kleitoris = kis domb) a vénuszdomb alatt kezdődik, ott, ahol a kisajkak összenőnek és előbőrt (fitymát) képeznek. Az előbőr alatt látszik a csikló makkja, vagyis egy rövid, henger alakú szerv, amely két ‘lábbal’ nyúlik a test belsejébe. Mindkettő mellett búra alakú, szivacsos szövet található. Köztük van a szintén barlangos testtel körülvett húgycső. Ezt az egész, duzzasztható barlangos rendszert együttesen csiklónak (klitorisz) nevezhetjük, s hasonlósága a péniszhez még nyilvánvalóbb.
A test belsejében: a csikló és a barlangos testek
Az élvezet szerve
A csikló tulajdonképpen a nő élvezeti szerve, amely a nemzés szem¬pontjából szükségtelen.
A csikló valójában inkább belső, mint külső szexuális szerv. Itt csak azért ismertetjük a külső szervek között, mert sajnos, a legtöbb tankönyvben ez így szokásos.
Merevedése
A csikló barlangostest rendszere gyorsan telítődhet vérrel, s ezáltal megnagyobbodik és merevvé válik. Az ezt előidéző vérteltséget tumeszcenciának (lat. tumescere = növelni) is nevezik.
A hüvely- és a húgycső-nyílás
A hüvelynyílás a húgycsőnyílás alatt található, amely a női testnél a nemiszervektől független és csak a húgyhólyag kiürítését szolgálja. Mindenesetre egyes nőknél az orgazmus során a húgycső melletti, prosztatához hasonló mirigyek váladékának ejakulációjára is sor kerülhet a húgycsőnyíláson keresztül. Ez utóbbi igen kicsiny, s a csikló és a sokkal nagyobb hüvelynyílás között található. Az újszülöttek hüvelynyílását általában részben elzárja egy vékony bőrréteg, a szűzhártya.
A szűzhártya
A szűzhártya biológiai funkciója nem ismeretes. Néhány ókori, sőt, mai kultúrában a szűzhártyának azonban valamilyen pszichoszociális jelentőséget tulajdonítanak.
A szűzhártya pszichoszociális jelentősége
Bizonyos hiedelmek szerint a sértetlen szűzhártya a nő „szüzességét”, vagyis szexuális tapasz¬talatlanságát bizonyítja. Ezért is hívják többnyire „szűzhártyának”, ami azonban babona. A szűzhártyán általában több lyuk van, amelyek rugalmasak és lehetővé teszik egy ujj, vagy akár egy pénisz bevezetését. Másrészt a szűzhártya számos lánynál könnyen megreped, nemcsak közösülés, hanem tamponhasználat, vagy testi erőfeszítés, sport révén is. Néhány esetben a szűzhártya teljesen hiányzik. Azonkívül meggondolandó, hogy a sértetlen szűzhártyájú lányok esetleg már szeretkeztek orálisan, vagy análisan
A szűzhártya különböző formái

A szűzhártya igen különböző formájú lehet. Néha csaknem teljesen elfedi a hüvelynyílást, máskor több kisebb, vagy egy nagyobb nyílás van rajta. Utóbbi esetben úgy tűnhet, mintha szakadt lenne, holott valójában sértetlen.
Fájdalmas-e a szűzhártya szakadása?
A szűzhártya szakadása kissé kellemetlen lehet, s együtt járhat némi vérzéssel. Komolyabb fájdalom azonban nem várható. A hüvelynyílás két oldalán, a szűzhártya széle és a kisajkak között találhatók a Batholin-mirigyek (amelyek a férfitest Cowper-mirigyeinek felelnek meg). Ezek a mirigyek egy csekély, színtelen síkosító folyadékot választanak ki. A legtöbb síkosító folyadékot azonban közösüléskor maga a hüvely termeli.
Belső női nemiszervek
Belső női nemiszervek: a két petefészek (ováriumok), a két pete¬vezeték, a méh (uterus) és a hüvely (vagina).
A petefészkek
Helyzete, alakja és funkciója
A petefészkek (női ivarmirigyek vagy gonádok) az alhasban, a méh két oldalán találhatók. Két diónagyságú szerv, amelyeknek kettős funkciója van:
1. petesejteket termelnek, majd leadják azokat a petevezetéknek.
2. hormonokat is termelnek, amelyeket a vérkeringésbe juttatnak.
Petesejtek termelése
Mielőtt egy lány megszületik, petefészkeiben már megvan minden sejt, amelyek később petesejtté fejlődnek. Ezeket korai szakaszukban őspetének (oogonien) hívják. Később primer oocitákká fejlődnek, végül pedig érett petesejtekké (ova).

A hüvely

Helye, alakja és funkciója
A hüvely (lat. vagina) kb. 8 - 10 cm hosszú, izmos cső, amely a méhnyaktól egy külső nyílásig terjed, amely a vulva egy részét képezi. A hüvelynek 3 fő funkciója van:
1. Lehetővé teszi a menstruációs vér kifolyását.
2. A közösülés során felveszi a péniszt és az ejakulált ondót,
3. A szülésnél lehetővé teszi a gyermek világra jöttét.

A hüvelyfalak
A hüvely legtöbbször egy összelapult cső, tehát inkább csak le¬hetséges, mint valóságos üreg. Belső felszíne - hasonlóan a száj¬hoz - lehetővé teszi különböző mikroorganizmusok léte¬zé¬sét egy ökológiai egyensúlyban, amely azonban kémiai hatá¬sok révén kívülről megzavarható. Ezért nem ajánlatos a nők¬nek hüvelyspréket vagy hasonló szereket használni. A hüvely önmagát tisztítja és egy sajátos fertőzésvédelemmel is rendel¬kezik. Az egymáshoz simuló hüvelyfalak sok nyák¬termelő sejtet és vérereket tartalmaznak, de mirigyeket nem, és csak kevés idegvégződést. Szexuális izgalom esetén síkosító folyadékot bocsátanak ki a koitusz megkönnyítésére. Enélkül a közösülés mindkét résztvevő számára fájdalmas lenne.
A hüvely a közösülésnél
Közösülésnél a hüvely alkalmazkodik a kis, vagy a nagy péniszhez egyaránt. Ám előfordulhat, hogy a hüvely alsó része olyan laza, hogy a péniszt már nem tartja szorosan. Ez lehet egy szülés, vagy egyszerűen az öregedés következménye. Fordított esetben a hüvelynyílás olyan görcsösen elzáródhat, hogy a pénisz nem tud behatolni. Ezt az akaratlan hüvelygörcsöt neve¬zik vaginizmusnak. Az ilyen problémák általában viselkedésterápiával, vagy megfelelő gyakorlatokkal megoldhatók. Az egyik ilyen gyakorlat a medencefenék izmait (musculus pubococcygeus) erősíti. Ezt a gyakorlatot minden nő, bármikor és bárhol gyakorolhatja. Kegel-gyakorlatnak nevezik első ajánlója, a 20. századi amerikai nőgyógyász, Arnold H. Kegel nyomán.
Ejakuláció a húgycsőből?
Egyes nők az orgazmus során némi folyadékot spric¬celnek ki a húgycsőből. Sokáig azt hitték, hogy ez csak vizelet lehet. Mások szerint a folyadék a hüvelyből jön. Valójában azonban egy prosztata-vá¬la¬dékszerű folyadékról van szó, amely a húgycsőből jön. Azokból a mirigyekből származik, amelyek a húgycső körül vannak (parauretrális mirigyek). Ezek a mirigyek egyes nőknél olyan fejlettek, hogy a prosztatához hasonlóan elegendő váladékot ter¬melnek az ejakulációhoz. E mirigyeket ezért „női prosztatának” is nevezik, s anatómiailag is megfelelnek a férfi prosztatának, amely szintén a húgycsövet övezi. (A női magömlés természetesen nem tartalmaz ondósejteket.)

A G-zóna
Míg a női ejakuláció igen ritka, sok nőnél található egy különleges, mechanikus ingerlésre érzékeny zóna, amely a hüvely elülső falán tapintható. Ez az ero¬gén zóna (amely nemcsak egy pont!) való¬szí¬nű¬leg kapcsolatban áll az uretrális mirigyekkel. Inger¬lés hatására megduzzad és elősegítheti egy igen intenzív orgazmus létrejöttét. Ezt a zónát (röviden: G-zónát) Ernst Gräfenbergről (1881-1957), a német-amerikai nőgyógyászról nevezték el, aki azt 1950-ben elsőként írta le.
Hasonló struktúrák a nemiszervekben
Az először differenciálatlan embrió „automatikusan” női irányban fejlődik, de aztán „férfi” hormont, tesztoszteront fog kapni. Ha ez elmarad, akkor az újszülöttnek női nemiszervei lesznek. A tesztoszteron hormon megjelenése viszi az eleinte differenciálatlan embriót a férfivé fejlődés útjára. Így lesz az újszülöttnek férfi nemiszerve.
Minthogy azonban mind a női, mind a férfi nemiszervek ugyanabból az embrionális sejtmasszából származnak, bennük még később is felismerhetők az egymásnak megfelelő, homolog struktúrák.

Akupunktura


...a képen látható 41-es helyre rakassatok kizárólagossan fülbevalót, mivel az a szem központja. Amennyiben máshova is rakattok, az megzavarhatja annak a szervnek a működését és különböző tünetek, esetleg betegségek lehetnek. Ajánlom az arany fülbevalót, mivel nagyanyáink azt vallották, az arany javítja a látást!!

2009. június 5., péntek

Menstruáció


A férfiakat is kifordítja magukból a menstruáció

"Miért éppen akkor kerülnétek el a csajotokat, amikor a legjobban kíván titeket?" - buzdít egy amerikai szexlap. Ugyan a menstruáció idején jelentkező szexéhség a nők alig felére igaz, a magazin fontos kérdésre tapintott rá: törvényszerű, hogy a férfi karantént kíván kedvesének a "nehezebb napokra"?

A menstruáció nem csupán a vérszagra gyűlő éji vadak, illetve a megnövekedett fertőzésveszély miatt keltett riadalmat az évszázadokkal előttünk élő férfiakban. A különböző kultúrák alapvetően megegyeztek abban, hogy a vérzés olyan testi történésként értékelődött, amely élesen elválasztja a férfiakat a nőktől. A női test a menstruáció által titokzatossá és félelmetessé is vált egyben, és ennek köszönhetően a különböző, érthetetlennek tűnő lelki jelenségeket is a havi vérzéshez igyekeztek kapcsolni. Talán nem szükséges a testben vándorló méh és a hisztéria, vagy a ki nem ürülő, és így az agyba kerülő vér és a téboly, illetve egyéb, csak a nőkre jellemzőnek tartott pszichés nyavalyák kapcsolatának kultúrtörténetét taglalnunk ahhoz, hogy belássuk, milyen erősen él napjaink férfiaiban is az az elképzelés, hogy a menstruáció betegség. Mégpedig olyan, amely sokszor nem csupán napokra csinál komplett őrülteket a csajokból, de az egész életüket/személyiségüket is jelentősen befolyásolja.

"A feleségem teljesen kifordul magából ilyenkor - panaszolja egy 45 éves férfi. - Ingerlékeny, veszekedős, pedig egyébként figyelmes és megértő asszony. Ha egy pillanatra kapcsol, akkor elnézést kér, és belátja, hogy ő viselkedik eszementen, de ezek a bocsánatkérések a ritkábbak. Mostanában igyekszem figyelni, hogy mikorra esik a nehezebb periódus, és ha tehetem, elmenekülök horgászni." Premenstruális diszfória, menstruációs görcsök és egyéb fájdalmak ide vagy oda, tenyeret a szívtájékra: tényleg elfogadjuk, hogy a puszta hormonhatás képes őrjöngő vadállattá varázsolni az egyébként az uruk bokazoknijánál kushadó csajokat?


Vagy gondolhatjuk azt, hogy a feszültség és a fájdalom egyszerűen feloldják azt a fegyelmezettséget, amelyet a nők többsége a kapcsolatának megóvása érdekében magára erőltet, viszont épp a menstruációs időszak lesz az a felszabadító periódus, amikor igazán tabuk nélkül nyilváníthat véleményt? "A férjem rettenetesen fel tud bosszantani - állítja egy 33 éves nő. - Amikor huszadszori kérlelés után rákiabálok, hogy miért nem zárta be a kocsiajtót, miért a franciaágyunkon tárolja az átizzadt teniszpólóit, vagy miért nem visz el egy fél évben legalább egyszer a kedvenc darabomra, alattomosan odaveti, hogy "Meg fog jönni, ugye?" Annyiban igaza van, hogy máskor inkább szó nélkül elpakolok, bezárok, elmosogatok utána. Na de attól, hogy menstruálni fogok, miért ne lenne érvényes az, amit végre egyszer bátran a fejére olvasok?"

Lehet máshogyan is

A csajok könnyű leszerelése, háttérbe szorítása, betegnek/hisztérikusnak címkézése mellett további kérdés, hogy mit kezdjen a férfi a "más állapotú" női testtel. A "Vásároljon-e tampont a barátom?" típusú szégyellősség-problémáktól a nő orális kielégítéséig számos a nehézség: "A higiénia a legfontosabb, a többi annyira nem érdekel - fejtegeti egy 44 éves férfi. - Huszonéves koromban még gusztustalannak találtam, sőt, hogy ne szenvedjek hiányt, több csajom is volt egyszerre, így mindig elmehettem ahhoz, amelyik éppen nem menstruált. Ma inkább csak a spontaneitás hiánya zavar. Szívesen csókolgatom a feleségemet lent is, de akkor elvárom, hogy tampont használjon. Ugyanakkor szex közben mélységesen kiábrándítónak tartanám, ha egyszer csak megszólalna, hogy "Jöhetsz, mindjárt kiveszem!". Behatolásról nálam csak a zuhany alatt lehet szó!" Mások ellenben kimondottan izgatónak találják az új, szokatlan helyzeteket, a testesebb illatot, vagy az önkontrollból alaposan visszavett partnernőt: "A csajomhoz öt-hat nappal a menzesze előtt már nem érhetek hozzá. Mert csokit zabál, mert megduzzadt a melle, mert kövér, mittudomén. Én észre sem veszem, de próbálom tiszteletben tartani. Mire megindul a vérzése, már sem én, sem ő nem bírjuk tovább. Jó, leginkább a fekvő pózok dominálnak, de mégsem unalmas. Pont ezekben az időszakokban próbáltuk ki például a közös maszturbálást, az arcra élvezést és hasonlókat, amikre a korlátozott lehetőségek miatt rákényszerültünk, és amiket azóta is borzasztóan élvezünk mindketten."


Annak ellenére, hogy a férfiak a mai napig misztifikálják a menstruációs tüneteket - például amellett, hogy lebecsülik a fizikai fájdalmakat, eltúlozzák a hisztivel, nyűglődéssel stb. körülírható tünetek jelentőségét és gyakoriságát -, mégis biztató a fejlődés. A "Mit gondolsz a menstruációról?" kérdésre például ezt írta egy 25 éves srác: "Hülye kérdés, hát mit gondolok a gyomorkorgásról, a fülzúgásról meg a körömbenövésről? Az emberi test normál működéséhez tartoznak, és kész. Próbálom megérteni, hogy milyen kellemetlenségekkel jár ez a csajoknak, de ahogy a terhességet kár betegségként felfogni, úgy ezt is. Néha direkt élvezem, amikor olyan nőkkel találkozom, akikből a vadmacskaoldal domborodik ki ilyenkor. Én meg nem habozok, hogy kielégítsem a felfokozott vágyaikat!"

Vers...

">

Szerelem...


...mindenhol máshogy ejtik ki, de mindenki ugyan azt érzi...sok év tapasztalatával rájöttem, ápolni-óvni kell a megszerzett kincset...mert a rózsa is elhervad, ha nincs gondozva....s egy egyszerű dologra jöttem még rá...az a szerelem, amikor nem ÉN vagyok a fontos, hanem a MÁSIK!!!

OM

">

Angyalok

Angyalok

1. Angyal, ADAM - a fény óriása
Adam az első Angyal. Fényóriásként érkezett, és az Antarktiszon találták meg. Az a pletyka, miszerint Adam-ot mélyen a NERV-piramis alatt találták, hamisnak bizonyult. A föld alatt talált óriás valójában Lilith. A valódi Adam az az embriószerű lény, amit Kaji hozott magával németországból. Ezt a lényt az emberek állították elő, amikor Adam-ot embrióvá zsugorították vissza, miután életre keltették az S2-teóriával. Ez az esemény okozta a Second Impact-ot.
Háttérinformációk
A Bibliában, az Ótestamentum szerint Adam volt az első ember, akit Isten a saját képére teremtett. Sokféle elmélet létezik arra vonatkozóan, hogy mit is jelent az ADAM szó. A lehetséges elméletek közül első helyen szerepelnek a "Föld", "Vörös", és "Teremtés" szavak.

2. Angyal - ?
A második angyal kiléte a sorozatban tisztázatlan. Mivel róla soha nem esik szó, és az első angyal, aki megjelenik, az már rögtön a harmadik. De számos elmélet van a második angyal kilétére. Az első, miszerint a második angyal Rei. Ez elméletileg lehetséges is. Hiszen Ő is Kaworuhoz hasonlóan egy angyal klónja. Egy másik elmélet szerint a második angyal Lilith. Megint más vélemények szerint a második angyal EVA. Ez is kézenfekvő magyarázat lenne. Hiszen az Evangelionok Adam, ill. Lilith klónjai.
De a kérdés nincs megoldva, talán csak Hideaki Anno tudja rá a választ...

?. Angyal, Lilith - Az élet forrása

Lilith a nagy, fehér óriás, aki nagy mélységben a NERV-piramis alatt fekszik, egy nagy vörös kereszten. Arca egy maszkkal van elfedve, amin a SEELE jele látható. A kezei szögekkel vannak átfúrva, melyekkel a keresztre rögzítették. Mellébe a Longinus lándzsát döfték. A testének alsó része hiányzik, egészen addig, amíg a lándzsát ki nem húzza belőle EVA-00. Ekkor ismét lábakat növeszt. Eredetileg a Human Instrumentality Project beteljesítéséhez Lilith-et akarták felhasználni, De miután a Longinus lándzsa elveszett, a SEELE megváltozatta a tervet, és Lilith klónját, EVA-01-et akarták felhasználni. Keel Lorenz utal is erre, amikor EVA-01-re azt mondja: "Copy of Lilith", azaz Lilith másolata.
Háttérinformációk:
A Biblia szerint Isten Lilith-et Adammal együtt teremtette, tehát Lilith Adam asszonya volt. Azonban Lilith elhagyta férjét büszkeségből, ugyanis túl büszke volt ahhoz, hogy a nemi aktus során Adam alatt feküdjön. Tehát elszökött az Édenkertből, és Isten Évát teremtette Adamnak, és miután ettek a tudás fájáról, kiűzte őket Isten a paradicsomból, és halhatatlanságukat elvette. Azonban Lilith halhatatlan maradt, és megszülte az embereket, a Lilim-et. Főleg a zsidó hitben nagyon félnek Lilith-töl, talizmánokat használnak ellene védelmül.

3. Angyal, Sachiel - A víz Angyala
Sachiel a Second Impact után 15 évvel tűnt fel az elsőként, elhozva az emberek számára ismét a rettegést. Az ENSZ csapatait könnyedén megsemmisítette, semmiféle fegyver nem tudta még megsebesíteni sem. Még a nagy erejű N2-Bomba sem ártott neki. Fegyverei nagy erejű lézersugarak, fizikai ereje is nagy.
Sachiel feltűnése megerősítette a Holt tengeri tekercsek jóslatát. EVA-01-et vetették be ellene. Először úgy tűnt, Shinji veszít ellene. Az Angyal eltörte a karját, és a fejét is erősen megrongálta. Amikor a kegyelemdöfést akarta megadni az EVA-nak, hirtelen furcsa dolog történt: EVA-01 ámokfutóvá vált. Rövid idő alatt könnyedén végzett vele az örjöngő EVA-01, miután először semlegesítette az A.T. Field-jét, majd szétroncsolta az angyal szívét. Röviddel a halála előtt Sachiel Felrobbantotta saját magát, és egy kereszt formájú robbanás után eltűnt. EVA-01 közepes sérülésekkel élte túl az ütközetet.
A zsidó mitológiában...
...Sachielt az első mennyország angyalaként, és a Jupiter bolygó uralkodó védőangyalaként emlegetik. Egyidejűleg a kerubokhoz is tartozik, akik a monda szerint Isten trónja körül repkednek, és Sachiel "Isten kísérője". Egy másik monda szerint Sachiel nevéből asszociálhatunk a pokol 4 démonjának szolgájára is.

4. Angyal, Shamshiel - A nap Angyala
Shamshiel kb. 3 héttel Sachiel után tűnt fel, és Tokyo-3 felett lebegett anélkül, hogy bármilyen fegyveres ellenállás megakadályozhatta volna. A SEELE EVA-01 bevetését követelte, és a NERV is így határozott. Azonban Shinji, akinek még nem volt megfelelő harci tapasztalata, azonnal megtámadta az angyalt a gépfegyverével, anélkül, hogy előbb semlegesítette volna annak A.T. Field-jét. Erre Shamshiel azonnal bevetette két mindent szétvégó ostorát, és üldözőbe vette EVA-01-et. Ráadásul EVA-01 energiaellátása is megszűnt, amikor az Umblical Cable is elszakadt, és EVA-01 kénytelen volt külső energiaellátásra kapcsolni. Shinji utolsó erejéig harcolt az angyal ellen, végül nagy nehezen sikerült a késével átszúrni az angyal szívét. Az angyal nem robbant fel, és a legjobb állapotban megmaradt példány volt, amit a NERV kutatási célokra használhatott fel. Ennek köszönhetően rengeteg adatot sikerült szerenie a NERV tudósainak az angyalokról, és titokzatos energiaellátó S2-szervükről.
EVA-01 közepes sérüléseket szerzett a küzdelemben.
A zsidó mitológiában...
...Shamshiel, ill. Shamshel a negyedik mennyország magasrangú vezetője, és egyike azoknak az angyalkoknak, akik az Édenkert őrei. Egyidejűleg ő a napvilág angyala is, és a Nap védőangyala. Ő tanította meg az embereknek a Nap szimbolikáját.

5. Angyal, Ramiel - A mennydörgés Angyala
Ramiel a nerv számára nagy fenyegetést jelentett. Egy egyszerű oktaéder formáhhoz képest nagyon is veszélyes, majdnem megközelíthetetlen erődítményt képvisel, tökéletes fegyverekkel, és tökéletes védelemmel. az 5. angyalnak ugyanis különösen erős A.T. Field-je volt, és egy mindent megsemmisítő részecskegyorsító ágyúja. (PAC - Particle Accelerator Cannon) Ezért a közelharc lehetetlenné vált. Az angyal automatikusan minden tárgyat megtámadott, ami bizonyos távolságon belül ért. Neo Tokyo-3 felett megállt, és kieresztett egy fúrót, 17,5 méteres átmérővel, és ezzel könnyedén átfúrta a páncéllemezeket, és közelítette meg a NERV-főhadiszállást. Shinjinek fájdalmas tapasztalatokat kellett szereznie, amikor legelőször EVA-01-el kiállt ellene. Ramiel azonnal reagált, és ágyújával könnyedén átlőtte EVA-01 mellkasi védőlemezeit, amelyek azonnal megolvadtak. A lövés majdnem megsemmisítette az EVA szívét, de Misato gyorsan cselekedett, és visszahívta Shinjit. Misato a Yashima-tervet javasolta a NERV-nek, és azonnal meg is kezdték a kivitelezését. A terv az volt, hogy egy nagy hatósugarú fegyverrel átlövik egy helyen az A.T. Field-et, anélkül, hogy előbb azt semlegesítenék. Végül a Positron távcsöves fegyvert választották. A JSSDF kutatólaboratóriumában a fegyvert a bevetéshez megfelelően módosították, és az utolsó ütközetnél a Futagoyama hegy tetejéről EVA-01 EVA-00 segítségével megsemmisítette az angyalt a fegyverrel. EVA-00 súlyos sérüléseket szenvedett a bevetésnél, EVA-01 sértetlen maradt.
A zsidó mitológiában...
...Ramiel egyike a villámlás égi uralkodóinak, és Uriel, a villám istene parancsa alatt áll. Ezen kívül az "Isten Kegyelme" címet is viseli, aki a világ végén a felszálló lelkeket, akiket Israfel trombitája felébreszt, a bíróság elé vezeti.

6. Angyal, Gaghiel - A hal Angyala
Mialatt az ENSZ tengeri flottája EVA-02-t Németországból Japánba szállította, Gaghiel, aki majdnem akkora volt, mint egy anyahajó, megtámadta őket. A támadása nagyon meglepő volt, ez volt az első alkalom, amikor egy angyal nem a NERV-központot támadta meg. Hivatalos vélemények szerint EVA-02-t tűzte ki célul, és meg akarta semmisíteni az Evangeliont. De a valóságban Gaghiel sokkal intelligensebb volt ennél: Azért támadta meg a flottát, mert egy sokkal értékesebb kincset szállított EVA-02-nél.
A flotta rögtön torpedókkal válaszolt a támadásra, de hatástalanul. Az angyal egyik hadihajótól a másikig vándorolt, és a flotta 1/2-át megsemmisítette, mire Asuka és Shinji EVA-02-be szálltak, és szembeszálltak vele. Azonban a harc nem ment olyan jól, mint gondolták. EVA-02 csak a B-Type felszereléssel volt felszerelve, és egy vízalatti küzdelemben tehetetlen volt. A küzdelem során a víz alatt Gaghiel EVA-02-be mart, és nem eresztette el. De a két pilóta közös erőlködése folytán a száját belülről feltépték, és 2 hadihajó pontosan a szájába tüzelt. A rákövetkező tűzsorozat egy óriási vízalatti robbanás kíséretében megsemmisítette az angyalt.
EVA-02 könnyű sérülésekkel a mellkasi részen megúszta a bevetést.
A zsidó mitológiában...
...Gaghiel v. Gagiel a hét tenger halai, és halszerű teremtményei felett uralkodik. Főleg halászok kérték segítségét, nagyobb fogás reményében.

7. Angyal, Israfel - A zene Angyala
Israfel azért volt különleges, mert nem pusztult el attól, hogy szétroncsolták a szívét. Két részre osztódott, (IsrafelA és B) ezzel megsemmisítése különösen nehézzé vált. Csak EVA-01 és EVA-02 összehangolt támadásával sikerült legyőzni, úgy, hogy a két EVA egyszerre támadta a két szívét.
A zsidó mitológiában...
...Israfel, vagy Israfil rendekezik a legszebb hanggal Isten minden teremtménye közül. Négy szárnya van, gyönyörű arca, és kivételesen nagy. A dalait nem lehet emberi mértékkel megítélni, mert az angyalok gondolatokkal beszélnek, és a szívükkel énekelnek. Israfel az embereket mindig zenélésre és éneklésre ösztönzi. Ugyanúgy jelképezi a megújulást, a regenerációt, és feltámadást. A világ végén Israfel a Földre jön, és a trombitájával feléleszti a halottakat, hogy minden ember a bíróság elé állhasson.

8. Angyal, Sandalphon - Az embrió Angyala
Amikor a NERV észlelte, Sandalphon még Embrió állapotban volt az Asamayama vulkán belsejében. A NERV elsőként kezdeményezett egy támadást, és az A-17 speciális egységet rendelték ellene. EVA-02 speciális hőálló öltözetben próbálta felhozni a felszínre, de a szállítás közben kifejlődött, és majdnem végzett EVA-02-vel. Azonban EVA-02 hűtőfolyadéka kiömlött, és így megölte Sandalphont, akinek a teste nem tudta a hideget elviselni.
A zsidó mitológiában...
...Sandalphon az égi hercegek egyike, és az erő angyala is. Örökös harcot folytat a sátánnal. Ő a felelős a gyermekek neméért is a születés előtt.

9. Angyal, Matriel - Az eső Angyala
Matriel a NERV számára legkedvezőtlenebb időben érkezett, mert ezen a napon egész Tokyo-3 területén megszűnt az áramellátás. Így az EVA-kat nem lehetett automatikusan kilőni, és saját maguknak kellet a felszínre jutniuk. Ám a felszínre vezető akna kijáratánál Matriel felfedezte őket, és a nyílásba erős savat engedett. EVA-02 testével és A.T. mezejével felfogta a savat, és ezalatt EVA-01 egy gépfegyverrel végzett vele. Matriel mindenféle ellenállás nélkül összeesett, és jó vizsgálati példány volt a NERV számára.

10. Angyal, Tzachquel - A levegő Angyala
Az első Angyal volt, melynek elpusztításához mindhárom EVA-ra szükség volt. A levegőből közeledett, és testének darabjait bombaként dobálta a Földre. Láthatólag a NERV-központ volt a célja. Valószínűleg elérve a központot, egész testét felhasználva megsemmisítette volna azt. De röviddel célja előtt a három EVA-egység A.T. mezejükkel közösen megállította, és EVA-02 egy kést szúrt a szívébe.

11. Angyal, Iroul - A félelem Angyala
Az egyetlen Angyal, melyet nem EVA-egység győz le. Egy mikroszkopikus méretű vírusfajként érkezik, és megfertőzi az egész Sigma-egységet a NERV-központban. Hihetetlen gyorsasággal fejlődig, és egyfajta mesterséges inteligenciát hoz létre. Így megtámagja a MAGI központi számítógépet, és megpróbálja átvenni az irányítását. 3 alegysége közül Balthasar-t és Melchior-t nagyon gyorsan elfoglalja, és kiadja a NERV-központ önmegsemmisítő parancsát. Ám az utolsó pillanatban Ritsuko És Maya megsemmisítik a vírust.
A zsidó mitológiában...
...Iroul, vagy Irouel egy alsóbbrendű angyal, aki az emberek félelmeiért felelős. Iroul nevét sokszor hordját terhes nők amuletteken. Azáltal, hogy hívják Iroult, elmegy az emberekhez, és elveszi a félelmüket.

12. Angyal, Leriel - Az éjszaka Angyala
Leriel valódi rémálom a NERV számára. Hirtelen tűnik elő, és gömb formájában lebeg a város felett. Amikor EVA-01 megtámadja, Leriel árnyéka elnyeli. Az árnyék tulajdonképpen a valódi Angyal, egy ún. "Dirac Sea" (Dirac-i Tenger, lásd a szómagyarázatban!) Számunkra ez nehezen elképzelhető fogalom. Ez egy 680 m sugarú, 0,000003 mm vastag köralakú képződmény, mely mindent elnyel. EVA-01 kiszabadítására mentőakciót szerveznek, de mielőtt ez elkezdődne, EVA-01 magától kiszabadul, belülről széttépve az Angyalt.
A zsidó mitológiában...
...Leriel, vagy Leliel egyike azoknak a fáradhatatlan angyaloknak, akik az éjszakát végigvirrasztják, és megvédik az embereket az éj teremtményeitől. Egyidejűleg ő az álcázás, és megtévesztés mestere is.

13. Angyal, Bardiel - A köd Angyala
EVA-03-at fertőzi meg, az első tesztje során, és átveszi felette a hatalmat. EVA-00-t és EVA-02-t legyőzi, ezért EVA-01-et küldik ellene. Shinji azonban nem akar harcolni, mert tudja, hogy egy ember is van még EVA-03-ban. Viszont nem tudja, hogy ez Toji Suzuhara, az osztálytársa. Ekkor Ikari parancsnok utasítására a Dummy-Plug átveszi EVA-01 irányítását, és brutálisan végez EVA-03-al, és benne Bardiellel. Toji túléli az esetet, de elveszti egy kezét és egyik lábát.
A zsidó mitológiában...
...Bardiel a jégeső és a köd angyala. A jelenései közben soha nem vett fel szilárd formát.

14. Angyal, Zeruel - A hatalom Angyala
A legveszélyesebb az Angyalok közül. Stabil testfelépítése, hatalmas ereje, és borotvaéles karjai miatt nehéz ellenfél. EVA-02-t könnyedén legyőzi. Levágja mindkét kezét, és a fejét is. Ezzel EVA-02 majdnem eléri a Hayflick-határt. (ld. fogalom adatbázis). EVA-00 N2 bombája is hatástalan ellene. Így feltartóztathatatlanul közeledik a NERV-központ felé, és a Central Dogma-ig is eljut. Shinji azonban ekkor ki akar szállni a NERV-től, és nincs, aki EVA-01-et vezesse. Ugyanakkor EVA-01 nem fogadja el a Dummy plug-ot, és Rei sem tudja vezetni. Mintha csak Shinjire várna... Shinji pedig Kaji rábeszélésére szembeszáll az angyallal. Csak az ismét ámokfutó EVA-01 tudja megfékezni, amely ezután fölfalja a holttestből az S2-szervet. Ezután EVA-01-nek sincs szüksége többé áramellátásra.
A zsidó mitológiában...
...Zeruel vagy Seruel egyike a leghatalmasabb angyaloknak. Hihetetlen erejét csak néhány angyal múlja felül. Ezért is hívják "Isten Karjá"-nak. Ezért szimbolizálja az akaratot, erőt, és a tüzet.

15. Angyal, Arael - A fény Angyala
A második Angyal, aki a levegőből támad. Az általa kibocsátott energiasugár az EVA-pilóták tudatába behatol, és idegösszaroppanást okoz. Először Asuka-t küldik ellene, de a sugártól azonnal öszzeomlik pszichikailag. EVA-00 megpróbálja lelőni Positron-fegyverrel, de a nagy távolság miatt nem tud áthatolni a lövedék az Angyal A.T.-mezején. Ekkor EVA-00 a Central Dogma-ból előhozza a Longinus-lándzsát, és teljes erőből Arael felé dobja. A lándzsa átüti az A.T.mezőt, és megsemmisíti az Angyalt, de tovább száguld a Holdpálya felé, és leesik a Holdra. Asuka azonban megsínyli a lelki támadást... Az angyal előhozza a legmélyebbre eltemetett gyermekkori emlékeit anyja haláláról. Ezután már képtelen lesz vezetni EVA-02-t.
A zsidó mitológiában...
...Arael egy angyal, hihetetlen kisugárzással. Egyike Isten égi hírnökeinek, és az "isten előlovasa" címet viseli. Ezen kívül ő uralja a szelet, a madarakat, és minden repülő teremtményt.

16. Angyal, Armisael - Az eredet Angyala
Egy tiszta energiagyűrű formájában tűnik fel, aminek felépítése DNS-szerűen spirális. Azonban így nem található a szíve, tehát nem lehet megölni. Először Rei-t támadja meg, és átveszi felette a hatalmat. Behatol a testébe és a lelkébe. A támadás közben Rei saját magával kénytelen szembesülni az EVA-ban. EVA-01-et kiküldik erősítésként, és az Angyal őt is meg akarja támadni. Pontosabban Rei legbelsőbb vágyaitól vezérelve eggyé akar válni Shinjivel. Ám amikor Rei ezt észreveszi, megtagadja a parancsot, miszerint vissza kellene vonulnia, és aktiválja EVA-00 önmegsemmisítő rendszerét. Hiszen nem akarja, hogy Shinji meghaljon, és az angyal győzzön. Armisael ezáltal elpusztul, de Rei is életét veszti...
A zsidó mitológiában...
...És a Talmudban Armisaelt az eredet és az anyaméh angyalaként említik. A támogatását főleg a terhesség alatt kívánják, ha az anya és a gyerek veszélyben vannak, vagy a fájdalmak enyhítésére.

17. Angyal, Tabris - A szabad akarat Angyala
Nagisa Kaworu, az ötödik EVA-pilóta nem közönséges ember, hanem a 17. Angyal, Tabris. A SEELE laboratóriumában született, Rei-hez hasonlóan, de Adam génjeiből. Amikor eljött a megfelelő pillanat, Kaworu nem tétozávik: Megmutatja valódi arcát, és utat tör a Central Dogma felé. EVA-02-t hatalmába kerítve az ún. Heaven's Door-on (Menny Kapuja, ez az ajtó őrzi Lilith-et) is átjut, és olyan közel kerül Lilith-hez, amennyire még egy Angyalnak sem sikerült. EVA-01 az útjába áll, de nem tud keresztüljutni Kaworu erős A.T. mezején. Amikor Kaworu meglátja a keresztre feszített fehér alakot, Adam-nak szólítja, aztán rájön, hogy az Lilith. Rájön az emberiség tervére. Ezért nem olvad össze vele, hanem azt mondja: Az emberiség sorsát saját magára kell bízni. És hagyja, hogy Shinji - egy rettenetesen hosszú várakozás után - végezzen vele.
A zsidó mitológiában...
...Tabris egyike a megvilágosodottaknak, egy angyal, aki uralja a szabad akaratot, magabiztosságot, a döntéshozatalt. A nevét általában akkor emlegetik az imákban, ha az ember nem biztos egy döntésében.

18. Angyal - Az emberiség
A 18. angyal az emberiség, Lilith elveszett gyermekei. Ha a Human Instrumentality Project beteljesüléséhez minden Angyalnak meg kell halnia, akkor az emberiségre is ez a sors vár. Ez volt a SEELE terve kezdettől fogva, és ez ellen dolgozik Ikari Gendo. A "tisztító" halál után az emberek lelke felszabadulva, és az isteni szintet elért EVA-01 testében ez a tökéletes, minden rossztól mentes tiszta lélek örök életűvé válhatna. Ez azonban nem következett be, mivel Rei egybeolvadt Lilith-tel, és Rei-Lilith a lelkeket ugyan összegyűjtötte, de Shinjié maradt a döntés: Akarja-e, hogy minden lélek eggyé váljon? és Shinji más utat választott. Nem akart eggyé válni az emberekkel, hanem Asuka-val akart élni. Ezért a lelkek visszatértek a Földre, az emberek teste pedig egy óriási L.C.L. tenger formájában borította el a Földet. Így nem végződött az emberiség sorsa, hanem az új kezdett vár az emberiségre, aki elkezdheti elölről az evolúciót, amíg megvan benne az élni akarás.

Rei-Lilith
Rei-Lilith Rei és Lilith egyesüléséből keletkezett. Rei tulajdonképpen két "részből" áll: A teste Ikari Yui klónja, a lelke pedig Lilith lelke. Ez a lélek kezdettől fogva szabad akar lenni, de Rei - mivel részben ember - fél ettől a lehetőségtől. Fél, hogy elveszti emberi formáját, és a kapcsolatot az őt körülvevő emberekkel. Végül mégis meggondolja magát, és elszakítja kötelékét: Összeolvad Lilith-el. Így Lilith testébe visszatér a lelke, és Lilith ismét életre kel.
Amikor bekövetkezik a Third Impact, Lilith segítségével áll elő az Anti A.T. Field. Ennek hatására a Földön az összes A.T. Field megszűnik, tehát az élőlények nem tudják megtartani formájukat, testük feloldódik L.C.L.-é, és lelkük felszabadul. Végül Rei-Lilith is meghal, miután Shinji elutasítja a Human Instrumentality Project-et.

2009. június 4., csütörtök

Reiki Mester


Ő Rácz János a Reiki Mesterem, nagyon sokmindenben segített már. Azon kívül, hogy a testet ápolja a lélekre is oda figyel. Csontkovácsként sem az utolsó, nagyon sok embernek segített már az életben, egyebek között családomnak és nekem is.

Reiki


Ezt a bejegyzést Mikao Usui O-Szenszei emlékére készítettem.
Bár világszerte sokan már tisztában vannak azzal, milyen nagy jelentőségű ember volt O-Szenszei, mai napig Magyarországon rengeteg a téves információ az életéről, munkásságáról, módszeréről, melyet rövid néven REIKI-nek neveznek. A REIKI páratlanul sikeres, világhírű gyógymód és szellemi út, amit ez a kíváló férfiú ajándékozott az emberiségnek.

O-Szenszei kívánsága volt, hogy módszerét az egész világon megismerjék, megvizsgálják és alkalmazzák. Mára már Magyarországon is sokezer ember köszönheti egészségét, testi-lelki teljességét Usui módszerének, a REIKI-nek pár nap vagy pár hét kezelés után.

2009. június 3., szerda

...kis lazítás...

">

FÉRFIAKNAK!!!



Kedves Férfiak! Arra kérnélek titeket, fogadjátok már el, NEM a MÉRET a LÉNYEG!! Ne legyen bennetek frusztráció. Mindegy, hogy vastag, vékony, hosszu vagy rövid, a LÉNYEG, hogy játékos legyen, tudj vele mit kezdeni. Viszont, ha begörcsölsz és még fel sem áll a frusztrálásod miatt, az cikibb, mint a méreted....Amúgy egy NŐ széltében tud tágulni, alkalmazkodva a mérethez. Hosszában nem tágul, ezt vedd figyelembe!!! Tehát kedves ismerősök,barátok, olvasgatók, fogadjátok el azt, amit kaptatok a leszületéseteknél, mert TI azzal tudtok boldoggá tenni egy NŐt!!

Párkapcsolati tanácsok



Nehéz dolog...először is össze kell akadni azzal a személlyel, akivel már megbeszéltük, hogy találkozunk ebben az életünkben. Ezek lehetnek futó kalandoktól kezdve a hosszutávu kapcsolatokig, amiből együttélés, házasság lehetséges. Azt figyeltem meg, amikor valakit nagyon de nagyon szeretnék partneremnek, az valahogy nem jön össze. Ugyanakkor azt is megfigyeltem, ha a kapcsolat elején sok kérdés merül fel az emberben, sokat "agonizál" abból nem lesz tartalmas kapcsolat...sokat nem lehet tőle várni...ezt valahogy úgy érzem ilyenkor, s mégis belemegyek a kapcsolatba. Hiába teszem fel a kérdést,miért?! A válasz az, mert ebből is tanulhat az ember. Mindkét nemből követnek el hibákat az ismerkedésük során, ezek közül néhányat felsorolok, ami ugyan nem velem történt meg, de hozzám közel álló ismerősökkel,batátokkal. Alapvető dolog, hogy a multbéli partnerről nem beszélünk sokat, azt meg, hogy milyen volt vele az ágyban, mekkora méretekkel rendelkezett, NEM HOZZUK fel! Ez frusztrációt okozhat egy férfinél. Mindig az jöhet elő,hogy magát az elődjéhez mérje, akaratán kívül is. Ez már problémát okozhat, ami megmérgezi a kapcsolatukat. Nem szabad "erőszakossan" rástartolni bizonyos sorsdöntő kérdésekre, például, mikor költözünk össze? Nem szabad határidőket szabni, mert ezzel csak elriasszák a másikat. Mindkét félnek szépen, lassan fokozatokban kell megismerni a másikat. Különboző fokozatokon kell átmenni, hogy az meber azt mondja, igen, ez az! ezt vártam! Amit lényegesnek tartok, igaz az a mondás, nem csak megszerezni kell valakit,hanem megtartani is, ami már nehezebb. Állandó tüzben kell élnie az embernek,mindig kell valami újat mutatnia magából, valami más arcát. A problémáknál én már a halk megbeszélésen alapuló, konfliktust feltáró dolgoknak a híve vagyok, mivel a másikat megkell tisztelni azzal, hogy rávilágítsunk a hibájára. Különben nem tud miből tanulni. A legjobb, ha már az első perctől fogva a saját arcunkat mutatjuk, mert az álarc nem tartható fenn sokáig, s ha lehull a lepel, akkor a másik fél nem biztos, hogy azt is szeretni fogja. Amikor elérkezik egy kapcsolatnak a vége, akkor lezárult egy tanulási folyamat. Ezt a másik féllel úgy kell tudatni, hogy vegyük figyelembe az adottságait érzéseit. Viszont egy szakítás nem csak annak fáj akivel szakítanak, hanem annak is rossz, aki szakít. Ilyenkor jön egy "gyász" folyamat...ami egyénenként változó. Én azt javaslom, minden kapcsolatból a jó dolgok maradjanak meg a másikban, ne váljatok el haraggal. Akkor érkezik majd meg a következő kapcsolat, ha már megértünk rá újból testileg,lelkileg. Betudjuk fogadni az új felet.

Sexualitás



....na ez a témakör az, ami még a mai napig sokszor tabuként kezelendő. A párok nem tudnak egymással kommunikálni, nem adják tudtára a másiknak mi is jó neki, mi az amit szeretnek. Erre viszont igenis szükség van, mert a sex nem minden, de igenis sok mulhat rajta! Emlékszem az első együttlétemre...az illető egy elvált 33 éves férfi volt, aki nem hitte el, hogy én még nem voltam férfival...majd az aktus után ezt mégjobban megerősítette...18 éves elmultam már ekkor. Ahogy visszatekíntek a kapcsolataimra,mindegyikből tanultam valamit...kezdetleges "bénázgatásom" mára már a múlté...másoknak is szoktam tanácsokat adni. Azt már tudom, az érintésnek, beszédnek az aktus közben igenis nagy szerepe van. Elég néhány sóhaj is ahoz,hogy az ember a másik tudtára adja, mi is a jó neki. Viszont ahoz ismernie kell a saját testét. Tehát, aki nem tudja, neki mi a jó, tessék feltérképezni saját magadat, uccu neki és kideríteni. Ahogy az ember érik,tapasztalatokat szerez, ezt egyre jobban tudja hasznosítani. Itt van például az orális szex. Sokan nem csinálják. Viszont mint NŐ kérdezem én a többi NŐ társamtól, ugyan már, ha kielégíti őket egy férfi orálissan, akkor fordítva ez miért tünik olyan lehetetlennek?! Mert a férfiak szájába is kerül a hölgyekből testnedv, tehát fordítva is normális dolog, mivel az is abból az emberből származik akit az áhított NŐ szeret. Na itt térnék ki a technikáka: mindannyian különbözünk, minden férfi mást igényel, DE kedves NŐ társaim, ha oda kerül a sor, hogy orális sex, próbáljátok ezt ki, nem fog bennetek a partneretek csalódni! Garantálom!!: fogd meg kézzel, de ne két ujjal a péniszét, a szád pedig mint egy gyűrű fonja körbe a péniszt. Miközben kicsit megszorítod a péniszét és fel-le húzogatod (egyénenként változik ki milyen gyorsan igényli a húzogatást!), a szád körbeöleli, a nyelved is járjon. Az lehet oldalirányú, de lehet vizszintes irányú gyorabb mozgás is. A férfinak a kantár részén izgasd,mert ott a legérzékenyebb. Néha kapd be teljessen, néha szívj rajta picit és nagyon óvatossan meg is harapdálhatod. Mielőtt elélvez a férfi, nem csak a pénisze lesz keményebb, hanem a szádban érzel előtte egy kis plussz levegőt. Javaslom, ne köpdösd ki a nedüt,mivel az fiatalon tart! Ezek saját tapasztalatok, és hidjétek el, a várt hatás nem marad el a szeretett férfinál!

Lélekwellness

http://

Numerológus



Mivel a spiritualitáson belül sokminden érdekel, így a numerológia is. A képen látható hölgytől, Melittától kaptam már párszor jótanácsokat, amik végülis csak önigazolás képpen voltak szükségessek. A képen látható hölgy elérhetősége:

Budapest, 1136. Balzac utca 27.

Bejelentkezés: +36-20-922-5292, munkanapokon 8-16 óra között.

Megjegyzés: az adatok a fennt nevezett hölgy hozzájárulásával történtek.

Karma


A spiritualitás több szemszögből, különböző vallásokból is megközelíthető. Hozzám a Buddhizmus áll a legközelebb. Vallom azt, hogy igenis van Élet a halál után, vagyis létezik reinkarnáció. Ahoz, hogy az ember megtapasztaljon, megtanuljon dolgokat egyetlen élet kevés, ezért amíg valaki nem éri el azt a spirituális szintet, hogy egy magasabb lépcsőfokkal feljebb lépjen, addig igenis többször megszületik. Már sok cikk foglalkozott azzal, hogy milyen kapcsolat lehet a szoros család között. És igen, vallom én is azt, valamelyik életünkben lehet, hogy én voltam az anyukám férje, esetleg az ő anyukája például. Az se véletlen,kikkel futunk össze éketünk során. Mindennek magvan a miértje. Akivel néha találkozunk például a közértben, annak nem volt nagy szerepe az életeink folyamán. Viszont akivel szororsabb baráti kötelékben vagyunk, esetleg az életünk egy részében partnerünk, azzal már valószínű volt kapcsolatunk előző életeink valamelyikében. Mivel saját tapasztalatokon alapul ebben a blogban sokminden, így kiemelnék pár embert. Számomra mehatározó volt a 2004-es év,mivel akkor találkoztam egy olyan személlyel, nevezetessen Lacival, akinél mint egy villámcsapás, mintha "agyból-agyba" történő kommunikálás lett volna, úgy megérintett. Akkor éreztem azt igazán, hogy sexuális téren valóban NŐ lettem. A következő hasonló megtapasztalásom nem oly régen volt, 2009-ben. Megláttam és azt mondtam, ez igen...viszont az eddigi elméletemet nem támasztotta alá nálam az, hogy akinek az arckarakterük hasonló, azok jól kijönnek egymással. Nagyon jókat beszélgettünk, a szeretkezés is csodálatos volt Attilával. Olyan érzéseket csalt elő belőlem, amire nem is gondoltam volna, hogy képes vagyok még rá (elpirulás...) Írhatnám azt, rosszkor találkoztunk, de a sors könyvében ez volt Nekünk megírva, valószínű mielőtt leszülettün volna a Földre, ezt beszéltük meg előtte, ezért tartott a kapcsolatunk rövid ideig. Viszont van egy ember, aki régóta kíséri az életemet, ő Dini...sokáig voltunk párkapcsolatban, ami átment nagyon mély barátsággá. A mai napig számíthatunk egymásra bármiben, és itt az egymásra szóban van a hangsúly.

2009. június 2., kedd

Kezdet


....olyan sokminden történt már az Életemben,hogy ugy döntöttem naplót fogok vezetni. Ebben próbálok a saját tapasztalataim alapján tanácsokat adni párkapcsolati területen, amiben benne foglaltatik a sexualitás is, mivel sajnos az emberek között nem mindig működik a kommunikáció, így nem derül fény sokmindenre, s így a párkapcsolatuk zátonyra futhat. Ezen kívül pár spirituális nézetemet is megosztom, mert nekem segített,szerintem másnak is segítségére lesz majd!